Vlinderstruik (buddleja)

Informatie & tips

Vlinderstruik (buddleja) snoeien

Niet alleen vlinders en bijen zijn gek op de vlinderstruik, maar ook veel mensen krijgen er geen genoeg van. Dit begrijp ik heel goed, want het is een heel mooie struik. Belangrijk bij de vlinderstruik is dat je hem goed snoeit, anders zal deze heel lang worden en niet zo lang mee gaan. Naast het snoeien heeft deze struik weinig onderhoud nodig.

Wanneer en hoe snoei je een Vlinderstruik?

Een vlinderstruik snoei je eind maart en begin april als er geen strenge vorst meer komt. Als er nog wel vorst komt kan de struik invriezen. Je snoeit de struik tot ongeveer 40 centimeter van de grond. Het maakt niet zo veel uit als dit iets korter is, want de plant groeit toch weer snel aan. Een vlinderstruik kan je gewoon snoeien met een takkenschaar en voor de kleine takken kun je snoeischaar gebruiken.


Vlinderstruik

Aan de slag met je tuin!

Met mijn gratis advies kun jij zelf je tuin beter onderhouden en verzorgen. Dit zorgt voor een mooie tuin en bloemen die langer in bloei staan. Door het formulier in te vullen, neem ik zo snel mogelijk contact met je op, om samen te bekijken hoe we voor een goede onderhouden en verzorgde tuin kunnen zorgen.

Gratis advies
Google Marketing uitbesteden